Печени пилешки кнедли
1. За тестото нарежете на ситно маринованите люти чушки, като остраните семките им предварително. Разбийте яйцето. Затоплете млякото.
2. В купа сипете брашното, захарта, солта и маята. Добавете нарязаните на ситно магданоз и люти чушки. Разбъркайте и офоромете малко кладенче. В него сипете разбитото яйце, затопленото мляко и олиото. Разбъркайте до образуването на топка лепкаво тесто. Извадете тестото върху набрашнен плот и го омесете до хомогенност, като си помагате с шпакла. Поставете тестото в набрашнена купа, покрийте с  прозрачно фолио и оставете на топло да втаса за около 2 часа.
3. За пълнежа нарежете месото и краставичките на парчета и ги поставете в блендер заедно с обелената скилидка чесън, яйцето и прецедените каперси. Овкусете със сол и пипер и смелете фино. Пресипете пълнежа в шприц с гладък накрайник.
4. За соса от кисело мляко сипете киселото мляко в купичка и към него добавете нарязания на ситно копър, настърганата фино лимонова кора и лимоновия сок. Овкусете с морска сол и разбъркайте.
5. За пикантната салата нарежете на тънки кръгчета само бялата част на стръка праз. Репичките нарежете с помощта на ренде на много тънки кръгчета. Нарежете лютите чушки на ситно. Смесете зеленчуците в купа и овкусете с морска сол и зехтин. Разбъркайте добре.
6. Разточете тестото върху набрашнен плот с помощта на точилка, под формата на лист с размери А4. Разрежете листа тесто по средата, по дължина. Шприцовайте лента от пълнеж по средата на всяка половина тесто, по дължина. Намажете краищата на тестото с разбито яйце, с помощта на четка. Завийте на руло. Всяко руло нарежете на 12 еднакви парчета. Подредете кнедлите в тава, постлана с хартия за печене, на достатъчно разстояние една от друга. Покрийте с кърпа или прозрачно фолио и оставете кнедлите да втасат за 30 минути. Загрейте фурната на 220 градуса.
7. Печете кнедлите 15-20 минути в предварително загрятата фурна.
8. Сипете 1-2 с.л. сос от кисело мляко в чиния, за основа. Върху него поставете пилешки кнедли, а най-отгоре сипете пикантна салата.

Продукти

  • За тестото:125 г брашно 1 ч.л. захар 1 ч.л. сол 0.5 ч.л. суха мая малка шепа нарязан магданоз 1 малка маринована люта чушка 80 мл прясно мляко 2 ч.л. олио 1 яйцеЗа пълнежа:200 г пилешки гърди без кожа 1 скилидка чесън 1 ч.л. сол 0.5 ч.л. прясно смлян бял пипер 1 яйце 50 г кисели краставички 20 г каперсиЗа пикантната салата:1 стрък праз 5 репички 1 с.л. зехтин екстра върджин 2 мариновани люти чушки морска солЗа соса:200 г кисело мляко 0.5 лимон настъргана кора 3 ч.л. лимонов сок шепа нарязан копър морска сол

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички