Печени моркови със сладко-кисели репички
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Почистете пресните моркови и ги разрежете на половина, по дължина. По-големите моркови срежете още веднъж, напряко. Сварете ги ал денте в тенджера с вряща подсолена вода, между 2 и 4 минути. Прецедете ги и ги разпръснете в плоска тава, постлана с хартия за печене.
2. Поръсете морковите с кимион, сол, черен пипер, настърганата кора и сока на портокала и зехтин. Разбъркайте хубаво. Накъсайте козето сирене на парченца върху морковите. Печете ги в предварително загрята фурна на 180 градуса 15 минути.
3. За сладко-киселия сос сложете в тенджера захарта и оцета. Добавете лютия червен пипер и оставете сместа да кипне, за да се разтвори захарта. Разбърквайте от време на време.
4. Почистете репичките, разрежете ги на две и ги пуснете в сладко-киселия сос. Дръпнете от огъня и оставете репичките да се мариноват 20 минути.
5. Почистете пресни картофи и ги нарежете на филийки. В тиган разтопете маслото и добавете 1 с.л. олио или зехтин. Пържете картофите 15 минути, като ги разбърквате от време на време. Овкусете със сол и черен пипер.
6. Сервирайте пържени картофи, печени моркови със сирене и репички в сладко-кисел сос.
2. Поръсете морковите с кимион, сол, черен пипер, настърганата кора и сока на портокала и зехтин. Разбъркайте хубаво. Накъсайте козето сирене на парченца върху морковите. Печете ги в предварително загрята фурна на 180 градуса 15 минути.
3. За сладко-киселия сос сложете в тенджера захарта и оцета. Добавете лютия червен пипер и оставете сместа да кипне, за да се разтвори захарта. Разбърквайте от време на време.
4. Почистете репичките, разрежете ги на две и ги пуснете в сладко-киселия сос. Дръпнете от огъня и оставете репичките да се мариноват 20 минути.
5. Почистете пресни картофи и ги нарежете на филийки. В тиган разтопете маслото и добавете 1 с.л. олио или зехтин. Пържете картофите 15 минути, като ги разбърквате от време на време. Овкусете със сол и черен пипер.
6. Сервирайте пържени картофи, печени моркови със сирене и репички в сладко-кисел сос.
Продукти
- 1 връзка моркови зехтин 0.5 ч.л. семена кимион 0.5 портокал настъргана кора и сок 100 г меко козе сирене 10 г масло 700 г пресни картофи 1 с.л. олиоЗа репичките:100 мл бял винен оцет 1 ч.л. едър лют червен пипер 1 с.л. захар 1 връзка репички
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери