Печени картофени корички
1. Измийте и подсушете добре големи картофи. Прободете всеки картоф с вилица по цлята повърхност. Поставете картофите върху решетката на фурната и печете 1 час в предварително загрята фурна на 220-30 градуса. Оставете картофите да изстинат.
2. Разрежете изстиналите картофи на половинки, а след това на четвъртинки, по дължина. С помощта на нож изрежете половината вътрешност на всяка четвъртинка картоф. Подредете коричките в тава. Поръсете със сол, черен пипер и прясно настъргано твърдо сирене - азиаго, пармезан или чедър. Печете в предварително загрята фурна на 220 градуса докато сиренето се разтопи и запече.
3. В отделни купички подредете гарнитурите - нарязан на тънки колелца пресен лук, нарязани на ситно мариновани сушени домати, нарязани на тънки колелца маслини без костилки, нарязани пресни домати конкасе. Накъсайте на парченца предварително запечен в тава или изпържен в тиган до хрупкавост бекон. сипете пестото и сметаната в отделни купички.
4. Гарнирайте картофените корички с продукти по желание. Поднесете като мезе или предястие.

Продукти

  • 2 кг картофи сол и черен пипер 1 ч.ч. настъргано сирене азиагоЗа гарнитура:8 слайса печен бекон 3 стръка пресен лук 0.5 ч.ч. нарязани сушени домати 0.5 ч.ч. песто 0.5 ч.ч. нарязани домати 0.5 ч.ч. заквасена сметана

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички