Печени картофени корички
Рецепта от: Кари Озмънд
1. Измийте и подсушете добре големи картофи. Прободете всеки картоф с вилица по цлята повърхност. Поставете картофите върху решетката на фурната и печете 1 час в предварително загрята фурна на 220-30 градуса. Оставете картофите да изстинат.
2. Разрежете изстиналите картофи на половинки, а след това на четвъртинки, по дължина. С помощта на нож изрежете половината вътрешност на всяка четвъртинка картоф. Подредете коричките в тава. Поръсете със сол, черен пипер и прясно настъргано твърдо сирене - азиаго, пармезан или чедър. Печете в предварително загрята фурна на 220 градуса докато сиренето се разтопи и запече.
3. В отделни купички подредете гарнитурите - нарязан на тънки колелца пресен лук, нарязани на ситно мариновани сушени домати, нарязани на тънки колелца маслини без костилки, нарязани пресни домати конкасе. Накъсайте на парченца предварително запечен в тава или изпържен в тиган до хрупкавост бекон. сипете пестото и сметаната в отделни купички.
4. Гарнирайте картофените корички с продукти по желание. Поднесете като мезе или предястие.
2. Разрежете изстиналите картофи на половинки, а след това на четвъртинки, по дължина. С помощта на нож изрежете половината вътрешност на всяка четвъртинка картоф. Подредете коричките в тава. Поръсете със сол, черен пипер и прясно настъргано твърдо сирене - азиаго, пармезан или чедър. Печете в предварително загрята фурна на 220 градуса докато сиренето се разтопи и запече.
3. В отделни купички подредете гарнитурите - нарязан на тънки колелца пресен лук, нарязани на ситно мариновани сушени домати, нарязани на тънки колелца маслини без костилки, нарязани пресни домати конкасе. Накъсайте на парченца предварително запечен в тава или изпържен в тиган до хрупкавост бекон. сипете пестото и сметаната в отделни купички.
4. Гарнирайте картофените корички с продукти по желание. Поднесете като мезе или предястие.
Продукти
- 2 кг картофи сол и черен пипер 1 ч.ч. настъргано сирене азиагоЗа гарнитура:8 слайса печен бекон 3 стръка пресен лук 0.5 ч.ч. нарязани сушени домати 0.5 ч.ч. песто 0.5 ч.ч. нарязани домати 0.5 ч.ч. заквасена сметана
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Кари Озмънд
Начос крилца
Рецепти Кари Озмънд
Чесново хлебче с чедър
Рецепти Кари Озмънд
Палачинки с мътеница
Рецепти Кари Озмънд
Мраморен чийзкейк
Рецепти Кари Озмънд
Печени яйчени рулца със сос от сини сливи
Рецепти Кари Озмънд
Печено говеждо
Рецепти Кари Озмънд
Пилешки гърди с праз и синьо сирене
Рецепти Кари Озмънд
Запечени картофи с праз и пармезан
Рецепти Кари Озмънд
Свинско филе със сос от боровинки
Рецепти Кари Озмънд
Парфе с кисело мляко и плодове