Използваме "бисквитки", с които да подобрим услугата, да персонализираме рекламите и да запомним Вашите настройки на сайта. Ако продължите да използвате сайта, се съгласявате с употребата на "бисквитки" в него. За повече информация, например как да деактивирате "бисквитките ", моля вижте политиката за кукита.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Печена пъстърва с домати и манголд

категория 0/5
1. Нарежете доматите, може различни видове, на резени и ги сложете в купа. Добавете нарязания манголд /може да го замените с лапад/. Може да добавите и малко нарязани листа спанак, рукола или кале. Овкусете зеленчуците със сол, черен пипер и зехтин. Разбъркайте много добре.
2. Обелете кората на лимона и я нарежете на много ситон заедно с дивия копър и скилидките чесън. Напълнете добре почистената и измита пъстърва със сместа.
3. Вземете парче пергаментова хартия с двойно по-голяма дължина от рибата и го постелете върху плота. По средата на едната половина сипете овкусените зеленчуци, като легло. Поставете пълнена пъстърва върху тях и покрийте със свободния край на хартията така, че да се оформи пакет. Защипете пакета с метални щипки от двете страни, а през останалия отвор от едната страна сипете бялото вино. Защипете отвора и поставете пакета в голяма тава. Печете рибата в предварително загрята фурна на 200 градуса 15-20 минути. Имайте предвид, че пакетът ще се подуе от парата.
4. Може да сервирате рибата със зеленчуци с гарнитура от черен ориз. Оризът се вари час и половина в съотношение 1:3 с вода. Наряжете глава червен лук на много ситно, а 1 морков нарежете на тънки лентички. Нарежете на ситно ½ връзка магданоз, добавете и шепа рукола. Овкусете ориза и зеленчуците със сол, черен пипер и зехтин.
За деца:
да
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Донал Скиан