Пълнени говежди рулца с ориз и зеленчуци
1. Сварете ориза според указанията на пакета. Измийте и подсушете стръкчетата рукола.
2. Почистете гъбите със суха четка и ги нарежете на резени. Загрейте тиган, сипете 0.5 с.л. зехтин в него и запържете гъбите докато се свият. Овкусете ги със сол и черен пипер.
3. Обелете и нарежете на ситно лука и чесъна и ги сложете в купичка. добавете оцета и 3-4 с.л. зехтин. Разбъркайте добре.
4. Начукайте парчетата телешки ростбиф между два листа прозрачно фолио, за да се изтънят и уголемят. Намажете ги с приготвената марината от лук и чесън, с помощта на четчица. Подредете ги върху лист хартия за печене. В единия край на всяко парче месо сложете малко рукола, малко задушени гъби и стръкче розмарин. поръсете със сол и черен пипер и навийте месото на рулца. Промушете ги с клечка, за да стоят затворени. Намежете рулцата отвън с маринатата.
5. Загрейте добре грил-тиган и подредете рулцата в него. Печете ги по 6-8 минути от всяка страна. След изпичане, отстранете клечките и стръковете розмарин от рулцата.
6. Разрежете фенела на две, изрежете твърдата му част. Нарежете го на кубчета и ги бланширайте в тенджера с вряща подсолена вода за 4 минути. Измийте и подсушете патладжана. Нарежете го на кубчета. Загрейте добре уок и сипете 1 ч.л. мазнина в него. Запържете патладжана за 4 минути, като го разбърквате от време на време. Добавете прецедените кубчета фенел и ги запържете за 2 минути.
7. Прецедете ориза, ако е необходимо и го добавете в уока. Разбъркайте. Нарежете чушките на тънки ивички и ги добавете. Накрая добавете соевия со и пастата самбал. Разбъркайте добре.
8. Сервирайте ориз със зеленчуци за основа, а върху него месни рулца.

Продукти

  • 400 г пълнозърнест ориз 1 глава лук шалот 1 скилидка чесън зехтин 1 с.л. бял винен оцет 2 гъби портобело 50 г рукола 4 телешки филета х 150 г 4 стръка розмарин 1 патладжан 1 глава фенел 1 червена чушка 2 с.л. соев сос 1 ч.л. самбал сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички