Пай с тиква и ябълки
1. За тестото сипете брашното в купа. Накъсайте маслото на парченца върху него. Добавете захарта и жълтъка и омесете тестото с ръка.
2. Намаслете плитка форма за пай и разстелете тестото по дъното и ръба и, с ръце. Надупчете тестото с вилица и го поставете в хладилник за 30 минути. След това покрийте тестото с лист хартия за печене и изсипете шепа сурови бобени зърна върху нея. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 10 минути.
3. Обелената тиква настържете в купа. Към нея добавете 2 с.л. захар и 3-4 с.л. заквасена сметана. Добавете яйцата и разбъркайте добре.
4. Разрежете ябълката на две, издълбайте семките на всяка половинка и ги нарежете на тънки резени. Сложете ги в купа, поръсете ги с 2 с.л. захар и изтискайте сока на половин лимон. Разбъркайте внимателно.
5. Отстранете хартията за печене и суровия боб от тестото. Изсипете пълнежа от тиква върху тестото и го разстелете равномерно. Отгоре подредете резените ябълка. Печете пая в предварително загрята фурна на 170 градуса 30 минути.

Продукти

  • За тестото:250 г брашно 150 г масло със стайна температура 70 г захар 1 жълтъкЗа пълнежа:250 г тиква 4 с.л. заквасена сметана 4 с.л. захар 2 яйца 1 ябълка масло

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички