Използваме кукита, с които да подобрим услугата, персонализираме рекламите и запомним вашите настройки на сайта. Ако продължите да използвате сайта, се съгласявате с употребата на кукита в нашия сайт. За повече информация (напр. как да деактивирате кукитата) моля вижте политиката за кукита.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Наполеон

категория 0/5
1. Разрежете бутер тестото на 16 квадрата /14х14 см/ и ги разточете леко с точилка, като ги поръсвате с брашно. След това разделете всеки квадрат на две равни парчета. Надупчете с вилица тестото и наредете парчетата върху хартия за печене в тава. Изпечете ги на 180 градуса за 15-20 минути.
2. Пригответе сладкарския крем като сложите млякото в тенджерка на котлон да заври. Добавете и захарта. Отделно разбийте жълтъците, вътрешността на шушулката ванилия и няколко лъжици студено мляко. Добавете 3 пълни с.л. брашно и разбъркайте. Добавете сместа в топлото мляко точно преди да заври то и бъркайте до сгъстяване. Изсипете крема върху поднос или чиния и го покрийте с прозрачно фолио. Оставете го да изстине.
3. Смесете изстиналия сладкарски крем с разтопения на водна баня и охладен желатин. Добавете и предварително битата сметана и внимателно разбъркайте.
4. За глазурата добавяйте сока от червено цвекло на струйка към пудрата захар и бъркайте.
5. Намажете с розова глазура едно парченце изпечено и изстинало бутер тесто. Отгоре сложете сладкарски крем с помощта на пош /найлонова торба с отрязан край/. Захлупете с друго парченце тесто. Намажете го отгоре с розова глазура и украсете с лентичка бита сметана.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен