Ние използваме "бисквитки"и други технологии, за да подобрим качеството на Вашия достъп и онлайн ползването на Сайта. С използването на Сайта Вие се съгласявате с използването на "бисквитки" съобразно предвиденото в нашата Политика относно използваните "бисквитки".
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Лимонова торта

категория 0/5
1. Върху плота замесете тестото с върха на пръстите си като в брашното оформите кладенче и в него добавите другите продукти. Трябва да работите максимално бързо. Щом оформите тестото го увийте в прозрачно фолио и го сложете в хладилника да се стегне.
2. При разточването на тестото обилно го поръсвайте отдолу и отгоре с брашно и натискайте съвсем леко. Тестото трябва да е с дебелина 1/2 см. След това с помощта на точилката го пренесете в кръгла плитка форма, предварително намазана с масло и постлана с хартия за печене. Без натиск напаснете тестото по дъното и стените на формата, а излишното отстранете с нож. Надупчете тестото с вилица на няколко места. Отгоре го покрийте с хартия за печене и запълнете формата със зърна суров боб или ориз. Печете тестото 10 минути на 180 градуса.
3. За крема измийте и подсушете лимоните. Настържете кората им на ситно ренде. Изтискайте сока им, като го прецеждате заради семките. В купа разбийте лимоновия сок със захарта. След това добавете поразмекнатото или разтопеното масло и яйцата. Бъркайте енергично до получаване на гладък крем.
4. Отстранете хартията със зърната от тестото и изсипете крема. Изпечете тортата за половин час на 160 градуса.
5. Поръсете тортата с пудра захар. За украса може да направите тънки ленти от разтопен шоколад. /Част от топлия разтопен шоколад изсипете върху плота и го разстилайте с шпакла докато изстине. След това го смесете с останалия. Изсипете от него върху лента целофан и го разстелете на много тънък слой. Изчакайте шоколадът да се втвърди и отлепете целофана със студени пръсти./
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен