Лесно неделно печено
1. Поръсете със сол и черен пипер пъдпъдъците. Настържете фино и лимонова кора върху тях.
2. В купичка смесете ейла /вид бира/, течния мед и сока на половин лимон. Разбъркайте.
3. Разрежете по дължина двете наденички и ги сложете в купа. Добавете нарязания магданоз и нарязаната изтискана половинка лимон. Омесете с ръце добре.
4. Напълнете пъдпъдъците със сместа и ги вържете. Ако ви остане от сместа, оформете топчета от нея. Поставете пъдпъдъците в дълбока тава с гърдите надолу.
5. Около пъдпъдъците подредете почистени, разрязани на две по дължина моркови и пресни картофи. Отстрани сложете и топчета от сместа. Залейте с приготвения сос. Покрийте с лист алуминиево фолио и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 30 минути. Отстранете фолиото, обърнете пъдпъдъците с гърдите нагоре и печете до златист цвят.
6. Извадете пъдпъдъците и печените зеленчуци в чиния. Тавата със соса сложете върху котлон. Добавете горчицата и сметаната и бъркайте до постигане на по-гъста консистенция. Пресипете соса в каничка.

Продукти

  • 2 пъдпъдъка 1 лимон настъргана кора 200 мл светъл ейл 1 с.л. течен мед 0.5 лимон сок 2 сурови свински наденички шепа листа магданоз 4 моркова 0.5 кг пресни картофи 1 с.л. едрозърнеста горчица 2 с.л. заквасена сметана

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички