Ние използваме "бисквитки"и други технологии, за да подобрим качеството на Вашия достъп и онлайн ползването на Сайта. С използването на Сайта Вие се съгласявате с използването на "бисквитки" съобразно предвиденото в нашата Политика относно използваните "бисквитки".
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Лазаня

категория 0/5
1. Нарежете лука и чесъна на ситно. Запържете ги до прозрачност в тиган с малко зехтин, за около 10 минути.
2. В друг тиган запържете каймата, като я овкусите със сол и черен пипер. Прехвърлете запържената кайма при лука, като отстраните излишната мазнина.
3. Нарежете гъбите и ги запържете в същия тиган в малко зехтин за 5 минути.
4. Нарежете чушките на дребни кубчета. Запържете ги в малко зехтин. Добавете доматеното пюре или настъргани пресни домати и ригана, по желание може да добавите и няколко капки сос Уорчестър. Разбъркайте.
5. Добавете запържените гъби и доматения сос към лука и каймата. Разбъркайте.
6. За соса нарежете босилека и го сложете в купа. Добавете рикотата и течна или заквасена сметана и разбъркайте.
7. На дъното на стъклена тавичка сложете малко сос. Отгоре наредете един ред кори лазаня. Разстелете малко от белия сос, след това сложете доматен сос. Покрийте с кори лазаня и продължете реденето в същия ред до изчерпване на продуктите. Завършете с ред кори и поръсете обилно с настърган пармезан. Печете лазанята в предварително загрята фурна на 180 градуса 25 минути.
За деца:
да
За вегетарианци:
не
Рецепта на: Анди Макдоналд