Крем-супа от моркови и джинджифил
1. Сварете бульон, като сипете в тенджера вода и в нея пуснете дафинов лист и вързаните на снопче стръкове розмарин, магданоз и сибирски лук. Овкусете със сол и черен пипер и оставете да заври.
2. В друга тенджера сипете малко зехтин в него задушете нарязаните на кръгчета моркови. Добавете нарязания лук, картоф, джинджифил и целина /зелените стръкове/. Разбърквайте в продължение на 4-5 минути. Овкусете със сол и черен пипер.
3. Добавяйте от горещия бульон към зеленчуците малко по малко. Бульонът трябва да ги покрие. Варете докато зеленчуците омекнат.
4. Дръпнете тенджерата от котлона и пасирайте супата. Върнете я на котлона и настържете индийско орехче. Добавете сметаната на тънка струйка, като едновременно с това разбърквате.
5. За овкусеното масло охладете метална купа на ледена водна баня /поставете купата в друга купа, пълна с леденостудена вода и кубчета лед/. Нарежете маслото на кубчета и го сложете в студената купа. Добавете натрошеното сирене. нарежете на ситно подправките и добавете и тях. Разбъркайте всичко много добре с ръце. Поставете купата отново на ледена баня. След това изсипете сместа върху лист прозрачно фолио и го завийте, като оформите руло. Поставете овкусеното масло във фризер за кратко, да се стегне. След това го съхранявайте
6. Сервирайте топла крем-супа в купички. Поръсете с тънка струйка сметана, няколко кедрови ядки, ситно нарязан магданоз и черен пипер.
7. Нарежете франзелата на филийки. Намажете всяка филийка с малко от ароматното масло, не по цялата повърхност. Поднесете филийките със супата.

Продукти

  • За бульона:1.5 л вода 1 дафинов лист 0.5 връзка магданоз 0.5 връзка сибирски лук 3 стръка розмарин3 моркова зехтин сол и черен пипер 0.5 глава лук 0.5 картоф 2 стръка целина 5 см джинджифил прясно настъргано индийско орехче 1 ч.ч. течна сметана 1 стрък магданоз кедрови ядкиЗа ароматното масло:250 г масло 50 г меко сирене 8 стръка сибирски лук шепа листа керевиз шепа листа магданоз 0.5 франзела

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички