Компот от праскови
Рецепта от: Максут Ашкар
1. Сипете водата и захарта в тенджера и оставете сместа да заври, като разбърквате от време на време, докато захарта се разтопи.
2. Обелете прасковите и ги нарежете на малки кубчета.
3. Добавете кубчетата праскови в шербета и варете до омекване, на слаб огън.
4. Добавете сусама, стафидите и кокосовите стърготини. Пресипете компота в купа, за да изстине. След това го изстудете в хладилник. Поднесете го в купички.
2. Обелете прасковите и ги нарежете на малки кубчета.
3. Добавете кубчетата праскови в шербета и варете до омекване, на слаб огън.
4. Добавете сусама, стафидите и кокосовите стърготини. Пресипете компота в купа, за да изстине. След това го изстудете в хладилник. Поднесете го в купички.
Продукти
- 3 праскови 1 литър вода 750 г захар шепа стафиди щипка сусам щипка индийско орехче
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Максут Ашкар
Лимонада с червено цвекло
Рецепти Максут Ашкар
Кюфтета от нахут и кайма
Рецепти Максут Ашкар
Хумус
Рецепти Максут Ашкар
Зелен фасул със зехтин
Рецепти Максут Ашкар
Пелте
Рецепти Максут Ашкар
Супа лебание
Рецепти Максут Ашкар
Шербет с хибискус
Рецепти Максут Ашкар
Сиропирани хапки
Рецепти Максут Ашкар
Айрян с мента
Рецепти Максут Ашкар
Капуска