Кокосово-лешникови топчета
1. Запечете лешниците в тавичка, в предварително загрята фурна на 180 градуса за 12 минути.
2. В тенджерка сипете кокосовото мляко, глюкозата и сиропа от агаве. Разбъркайте и затоплете сместа без да завира. Добавете мекото масло на парченца, дръпнете от котлона и разбъркайте докато то се разтопи.
3. В блендер смелете фино начупените бисквити и печените лешници. Пресипете ги в сместа с мляко и разбъркайте. Пресипете сместа в купа и я поставете за 30 минути в хладилник.
4. Сипете кокосовите стърготини в чиния. Оформяйте между дланите си малки топчета от сместа. Оваляйте ги в кокос.

Продукти

  • 150 г кокосови стърготини 100 г бланширани лешници 250 мл кокосово мляко 1 с.л. сироп от агаве 150 г глюкоза на прах 100 г масло 200 г пълнозърнести бисквити

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички