Кокосово-лешникови топчета
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Запечете лешниците в тавичка, в предварително загрята фурна на 180 градуса за 12 минути.
2. В тенджерка сипете кокосовото мляко, глюкозата и сиропа от агаве. Разбъркайте и затоплете сместа без да завира. Добавете мекото масло на парченца, дръпнете от котлона и разбъркайте докато то се разтопи.
3. В блендер смелете фино начупените бисквити и печените лешници. Пресипете ги в сместа с мляко и разбъркайте. Пресипете сместа в купа и я поставете за 30 минути в хладилник.
4. Сипете кокосовите стърготини в чиния. Оформяйте между дланите си малки топчета от сместа. Оваляйте ги в кокос.
2. В тенджерка сипете кокосовото мляко, глюкозата и сиропа от агаве. Разбъркайте и затоплете сместа без да завира. Добавете мекото масло на парченца, дръпнете от котлона и разбъркайте докато то се разтопи.
3. В блендер смелете фино начупените бисквити и печените лешници. Пресипете ги в сместа с мляко и разбъркайте. Пресипете сместа в купа и я поставете за 30 минути в хладилник.
4. Сипете кокосовите стърготини в чиния. Оформяйте между дланите си малки топчета от сместа. Оваляйте ги в кокос.
Продукти
- 150 г кокосови стърготини 100 г бланширани лешници 250 мл кокосово мляко 1 с.л. сироп от агаве 150 г глюкоза на прах 100 г масло 200 г пълнозърнести бисквити
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери