Кокосови сладки с пълнеж
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Сипете захарта, яйцата, жълтъка и кокосовите стърготини в купа и ги разбъркайте до хомогенност.
2. Постелете голяма плоска тава с хартия за печене. С помощта на лъжица за сладолед сипвайте от сместа за сладки. Сплескайте ги с ръка. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 10 минути. След това оставете бисквитите добре да изстинат.
3. За крема разбийте маслото със захарта с помощта на миксер. Добавете остърганата вътрешност на шушулката ванилия и малко мляко. Разбийте отново до хомогенност.
4. Намажете една бисквита от вътрешната и страна с маслен крем, с помощта на нож, и слепете с втора бисквита. Слепете и останалите бисквити по същия начин. Поставете чинията със слепени сладки във фризер за 10 минути.
5. Начупете 2/3 от шоколада и го разтопете на водна баня. Останалата 1/3 от шоколада нарежете на ситно и го добавете към вече разтопения шоколад. Разбъркайте докато сместа стане гладка и лъскава.
6. Потопете всяка студена слепена сладка до половината в разтопения шоколад. Подредете сладките в тава, постлана с хартия за печене и ги оставете 10-15 минути на стайна температура.
2. Постелете голяма плоска тава с хартия за печене. С помощта на лъжица за сладолед сипвайте от сместа за сладки. Сплескайте ги с ръка. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 10 минути. След това оставете бисквитите добре да изстинат.
3. За крема разбийте маслото със захарта с помощта на миксер. Добавете остърганата вътрешност на шушулката ванилия и малко мляко. Разбийте отново до хомогенност.
4. Намажете една бисквита от вътрешната и страна с маслен крем, с помощта на нож, и слепете с втора бисквита. Слепете и останалите бисквити по същия начин. Поставете чинията със слепени сладки във фризер за 10 минути.
5. Начупете 2/3 от шоколада и го разтопете на водна баня. Останалата 1/3 от шоколада нарежете на ситно и го добавете към вече разтопения шоколад. Разбъркайте докато сместа стане гладка и лъскава.
6. Потопете всяка студена слепена сладка до половината в разтопения шоколад. Подредете сладките в тава, постлана с хартия за печене и ги оставете 10-15 минути на стайна температура.
Продукти
- За бисквитите:250 г захар 250 г кокосови стърготини 3 яйца 1 жълтъкЗа крема:120 г меко масло 220 г пудра захар 1 шушулка ванилия 2 ч.л. прясно мляко300 г натурален шоколад (70% какао)
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери