Кейк с ябълки, круши и ядки
1. За тестото сипете брашното на плота и направете кладенче в него. в кладенчето чукнете яйцето, добавете маслото, захарта и солта. С пръсти разбъркайте продуктите в кладенчетои постепенно ги смесете с брашното. Омесете гладко и меко тесто, оформете го на топка, сплескайте я, увийте я в прозрачно фолио и я поставете в хладилник за 30 минути.
2. Обелете ябълките и крушите, почистете ги от семки и ги нарежете на резени или кубчета. Поставете ги в купа, добавете захарта, канелата и царевичното нишесте. Разбъркайте хубаво.
3. Намаслете дъното и стените на кръгла форма или тавичка с диаметър 31 см. Разточете тънко тестото върху набрашнен плот. Прехвърлете го във формата и го напаснете по дъното и стените и. С помощта на кръгъл нож за пица изрежете 1 см от тестото по цялата обиколка на формата. надупчете тестото по дъното и поръсете с 2 с.л. галета, като я разпределите равномерно. Изсипете плодовия пълнеж, разпределете го и го притиснете добре към дъното. Печете пая в предварително загрята фурна на 180 градуса 45 минути.
4. Сипете ядките в тавичка без ядките шам-фъстък и ги запечете за 15 минути на 180 градуса. Щом изстинат, добавете ядките шам-фъстък и разбъркайте.
5. За глазурата накиснете в студена вода желатина за 10 минути. Сипете водата, захарта и кайсиевото сладко в тенджерка. Разбъркайте докато захарта се разтопи и дръпнете от огъня. Добавете изтискания набъбнал желатин и разбъркайте докато той се разтвори.
6. Поставете изстиналия пай върху поднос. Върху него разпределете ядките. С помощта на четка нанесете желатиновата глазура върху ядките.

Продукти

  • За тестото:300 г брашно 200 г студено масло 1 яйце 0.5 ч.л. сол 100 г захар 2 с.л. галетаЗа пълнежа:4 круши 4 ябълки 150 г кафява захар 1 ч.л. канела 1 ч.л. царевично нишестеДопълнително:2 листа желатин 1 лимон сок 170 мл вода 100 г захар 140 г кайсиево сладко 150 г бадеми 150 г кашу 150 г белени лешници 150 г макадамия 150 г орехи 150 г ядки шам-фъстък

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички