Капоната с макаронена салата
1. Нарежете лука и чесъна и ги запържете в тенджера с 2-3 с.л. зехтин, за около 2 минути.
2. Измийте патладжана и отрежете дръжката му. Нарежете го на дълги филии, а след това на кубчета. Добавете го в тенджерата, разбъркайте и задушавайте 5 минути.
3. Разрежете чушките, остранете семките им и ги нарежете на кубчета. Измийте и обелете стръковете селъри, нарежете ги. Добавете чушките и селърито в тенджерата, овкусете със сол и черен пипер, разбъркайте и гответе още 2 минути.
4. Нарежете доматите на кубчета и добавете половината от тях в капонатата заедно с каперсите и оцета. Овкусете със сол и черен пипер на вкус и разбъркайте. Захлупете тенджерата и гответе още 6-8 минути, до пълното омекване на зеленчуците.
5. За салатата с макарони сварете макароните във вряща подсолена вода, според указанията на пакета. Прецедете сварените макарони и ги облейте със студена вода. Сложете ги в купа и добавете малко зехтин. Добавете нарязаните на кръгчета зелени маслини и останалите домати. Накъсайте листата босилек, овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте.
6. Сервирайте капоната и гарнирайте със салата от макарони.

Продукти

  • 300 г пълнозърнести пенне зехтин 8 домата 1 връзка босилек 100 г зелени маслини 2 глави лук 2 патладжана 1 жълта чушка 1 червена чушка 2 стъбла селъри 2 с.л. червен винен оцет 50 г каперси сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички