Гнезда от целувки с лимонов крем
1. За целувчените гнезда разбийте белтъците в голяма купа с помощта на миксер до получаването на пяна. Добавете захарта и разбийте отново на максимална скорост.
2. Добавете винения камък и кафявата захар и разбийте отново. В купичка сипете нишестето, ваниловия екстракт и малко студена вода и разбъркайте до получаването на гладка кашичка. добавете я и разбийте отново до получаването на твърда белтъчна пяна.
3. Постелете плоска тава с хартия за печене. Очертайте с молив кръгове за гнездата. Обърнете хартията наобратно и във всеки кръг сипете по 1-2 супени лъжици от белтъчната смес. Оформете вдлъбнатина по средата на всяка купчинка. Печете в педварително загрята фурна на 120 градуса 1 час. След това оставете гнездата добре да изстинат.
4. За лимоновия крем сипете яйцата, жълтъците, захарта, портокаловия и лимоновия сок в купа и ги разбийте на водна баня докато сместа се сгъсти и изсветли. Прецедете крема през фина цедка в друга купа, покрийте с прозрачно фолио и поставете в хладилник да се охлади.
5. Напълнете гнездата с лимонов крем и украсете с портокалови корички и резени портокал по желание.

Продукти

  • 3 белтъка 0.5 ч.ч. захар 0.25 ч.л. винен камък 50 г кафява захар 2 ч.л. царевично нишесте 1 ч.л. ванилов екстракт 1 червен портокалЗа крема:2 жълтъка 2 яйца 65 г захар 50 мл портокалов сок 50 мл лимонов сок

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички