Ние използваме "бисквитки"и други технологии, за да подобрим качеството на Вашия достъп и онлайн ползването на Сайта. С използването на Сайта Вие се съгласявате с използването на "бисквитки" съобразно предвиденото в нашата Политика относно използваните "бисквитки".
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Фритата

категория 0/5
1. Нарежете лука и чесъна на филийки. Запържете ги в съд със зехтин до омекване.
2. В купа разбийте яйцата. Овкусете със сол и черен пипер. Добавете накъсаните стръкчета мащерка и нарязаните листа салвия. Разбъркайте. Добавете в купата лука, накъсаното козе сирене и настъргания пармезан.
3. Намажете чугунен тиган или порцеланова тавичка обилно с масло. Изсипете сместа в съда и изсипете яъчената смес. Изпечете във фурна на 180 градуса за 20 минути.
4. Нарежете твърди, едри, месести домати на кубчета и ги сложете в купа. Към тях добавете нарязания на филии лук, както и нарязаните босилек, магданоз и чесън. Овкусете със сло, черен пипер, малко балсамов оцет и повечко зехтин. Разбъркайте.
5. Разпределете доматената салата върху омлета. Поднесете направо от съда, в който е приготвена фритатата.
За деца:
не
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен