Ние използваме "бисквитки"и други технологии, за да подобрим качеството на Вашия достъп и онлайн ползването на Сайта. С използването на Сайта Вие се съгласявате с използването на "бисквитки" съобразно предвиденото в нашата Политика относно използваните "бисквитки".
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Бирен хляб

категория 0/5
1. Разтопете маслото.
2. Разбъркайте брашното с бакпулвера, захарта и солта с помощта на миксер. Добавете на тънка струйка бирата и като продължавате разбъркването.
3. Добавете нарязания на ситно магданоз, а след това прецедените мариновани лукчета.
4. Намаслете хубаво правоъгълна дълбока форма за кекс. Постелете хартия за печене върху дъното и стените и така, че краищата и да стърчат.
5. Изсипете половината разтопено масло във формата. Отгоре изсипете кексовата смес и я разстелете равномерно с помощта на шпатула. Върху нея изсипете останалото масло. Печете хляба 1 час на 180 градуса.
6. Поднесете нарязания бирен хляб с плато сирена или колбаси.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен