Използваме кукита, с които да подобрим услугата, персонализираме рекламите и запомним вашите настройки на сайта. Ако продължите да използвате сайта, се съгласявате с употребата на кукита в нашия сайт. За повече информация (напр. как да деактивирате кукитата) моля вижте политиката за кукита.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Бирен хляб

категория 0/5
1. Разтопете маслото.
2. Разбъркайте брашното с бакпулвера, захарта и солта с помощта на миксер. Добавете на тънка струйка бирата и като продължавате разбъркването.
3. Добавете нарязания на ситно магданоз, а след това прецедените мариновани лукчета.
4. Намаслете хубаво правоъгълна дълбока форма за кекс. Постелете хартия за печене върху дъното и стените и така, че краищата и да стърчат.
5. Изсипете половината разтопено масло във формата. Отгоре изсипете кексовата смес и я разстелете равномерно с помощта на шпатула. Върху нея изсипете останалото масло. Печете хляба 1 час на 180 градуса.
6. Поднесете нарязания бирен хляб с плато сирена или колбаси.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен