Английска лучена супа
Рецепта от: Джейми Оливър
1. Обелете и нарежете на едро, на полумесеци, всички видове лук. Разрежете стръковете праз по дължина и ги измийте хубаво. Нарежете праза.
2. Обелете скилидките чесън и ги смачкайте. Откъснете листата салвия и отделете 6 от тях. Загрейте тенджера с 2-3 с.л. зехтин и бучка масло и запържете скилидките чесън и листата салвия за 30-40 секунди. Добавете нарязаните лук и праз, овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте. Захлупете съда и оставете лука да се готви на умерен огън 25 минути, докато покафенее.
3. Предварително направете телешки, пилешки или зеленчуков бульон. Добавете горещия бульон към лука. Захлупете и варете още 20 минути, на слаб огън.
4. Поръсете филиите хляб с настърган чедър. Поставете 6 огнеупорни купички, с по-малък отвор, в тавичка. Разлейте супата в купичките, пълнете до горе. Върху всяка купичка поставете филий хляб с чедър. настържете още сирене чедър по желание. Поставете по едно листо салвия и поръсете със зехтин.
5. Запечете супите в предварително загрята на 200 градуса фурна, до златисто. Поднесете супата топла.
Продукти
- бучка масло
- зехтин
- 1 връзка прясна салвия
- 6 скилидки чесън
- 3 глави червен лук
- 3 глави бял лук
- 3 глави лук шалот
- 500 г праз лук
- сол и черен пипер
- 2 литра телешки бульон
- 6 филии хляб с квас
- 200 г сирене чедър
- сос "Уорчестър"
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Италианска зелева супа
Рецепти Стоян и Лора
Супа от чушки
Рецепти Стоян и Лора
Пилешка супа с гъби и праз
Рецепти Стоян и Лора
Фламандска пилешка супа
Рецепти Ненад Великович
Телешка супа
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Бабина чорбица
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Гурме супа със сьомга
Рецепти Супа от аспержи с млечен мус
Рецепти Рудолф ван Веен
Малтийска рибена супа /алиота/
Рецепти Божана Кацарова
Рецепта за пилешка супа