Американска закуска
1. Разрежете авокадата на две, по дължина. Разтворете ги и отстранете костилката. Подредете половинките авокадо в тава, постлана с хартия за печене.
2. Разбийте яйцата в купа и ги овкусете с малко сол и черен пипер. Нарежете бекона на малки кубчета. Разпределете разбитите яйца в дупките на половинките авокадо. Поръсете бекона отстрани. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 15 минути.
3. За пържените филии нарежете формен хляб на дебели филии. С помощта на рингче изрежете кръгчета по средата на всяка филия. Разтопете маслото в тиган и поставете две филии. В дупката на всяка филия чукнете по едно яйце, поръсете с щипка сол и черен пипер. Пържете филиите 3 минути, след това ги подредете в тава, постлана с хартия за печене, отстрани подредете и изрязаните кръгчета хляб. Печете 6 минути.
4. За палачинките накиснете сушените боровинки в марсала за 30 минути. В купа разбъркайте мътеницата /или айрян/ със захарта и остърганата вътрешност на шушулката ванилия. Добавете предварително смесените брашно с бакпулвер, малко по малко, като разбърквате до хомогенност. След това добавете яйцата едно по едно, като разбърквате след всяко. Добавете щипка сол и 1 с.л. олио. Накрая добавете боровинките без да ги изцеждате напълно. Пържете малки палачинки, като сипвате няколко капки олио в тигана.
5. За рикотата смесете рикотата с пудрата захар. Разбъркайте добре. Добавете нарязаните на ситно ядки шам-фъстък и разбъркайте.
6. Сервирайте закуската върху голяма дървена дъска. Подредете филиите с яйца и запеченото авокадо едни до други, поръсете ги с нарязан магданоз. От другата страна поставете палачинки и рикотен крем.

Продукти

  • За авокадото:2 авокадо 2 яйца 50 г пушен бекон сол и черен пиперЗа филиите:0.5 пълнозърнест хляб 1 с.л. масло 4 яйца сол и черен пиперЗа палачинките:50 г сушени червени боровинки 100 мл марсала 1 шушулка ванилия 400 мл мътеница 250 г брашно 1 ч.л. бакпулвер 4 с.л. захар 3 яйца щипка сол олиоЗа рикотата:150 г рикота 2 с.л. пудра захар 2 с.л. ядки шам-фъстък

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички