Айвар
1. Изберете прави и месести червени чушки. Изпечете чушките и ги сложете в тенджера. Захлупете и оставете за 15-20 минути. Обелете чушките, като отстраните и семките им.
2. Сложете обелените чушки в цедка и ги оставете да се изцедят за около 3-4 часа.
3. Смелете изцедените чушки в месомелачка, като ги пуснете два пъти през ситната решетка.
4. Изпечете лютите чушлета на котлон, докато се разпукат. След това ги обелете и смелете с месомелачката. Смесете ги със смлeните чушки.
5. Сипете 2 пръста олио на дъното на дълбок тиган или тенджера. Сипете смлените чушки в него и бъркайте сместа в продължение на 40-60 минути, на умерен огън. Овкусете със сол, около 1-2 с.л.
6. Горещият айвар разпределете в стъклени бурканчета и ги затворете веднага. Наредете ги в дълбока тенджера и ги покрийте с вода. След като водата заври, варете 15 минути. Оставете ги в съда още час и след това ги извадете.

Рецептата е резултат на сътрудничеството между Кремена Генчева и Ненад Великович.
Посетете блога на Кремена - http://www.mycookerycollection.com/


Продукти

  • 10 кг червени чушки 5 люти чушки сол олио

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички