Използваме "бисквитки", с които да подобрим услугата, да персонализираме рекламите и да запомним Вашите настройки на сайта. Ако продължите да използвате сайта, се съгласявате с употребата на "бисквитки" в него. За повече информация, например как да деактивирате "бисквитките ", моля вижте политиката за кукита.

OK
advertisement

Основни пресни подправки според Гордън Рамзи

Основни твърди пресни подправки


1. Розмарин - силна подправка, със зелени горчиви листа; подходяща е за агнешко месо или поръсен върху хлябове, като фокача например, или пък в топинг за плодово сорбé;
2. Мащерка - силна и ароматна билка; подходяща е за диви гъби, маринати или неделно печено;
3. Риган - пълен с вкусни, ароматни масла; подходящ е за поръски за пица или в сос за паста;
4. Салвия - билка със силен и горчив вкус; подходяща е за плънки, както и за свинско и патешко месо;
5. Дафинов лист - сладко-горчив и пикантен вкус; еднакво добър пресен и сушен; подходящ е за супи, бульони и ризото

Основни меки подправки

1. Босилек - има много разновидности, но сички имат сладък и изразителен кус; подходящ е за песто, поръсен върху моцарела, както и за приготвяне на сладолед
2. Магданоз - свеж и земен вкус; ползват се листата и дръжките за дресинги, супи и салати
3. Корианъдр - има лек цитрусов аромат; използва се в тайландските ястия, за къри и чътни
4. Естрагон - притежава изразен анасонов вкус, съставка на френската кухня; идеален е с пиле, както и с богати сметанови осове
5. Кервел /див керевиз/ - едновременно лек и сладък вкус; съчетава се с риба или за маслен сос.



Основни пресни подправки според Гордън Рамзи
категория