Използваме "бисквитки", с които да подобрим услугата, да персонализираме рекламите и да запомним Вашите настройки на сайта. Ако продължите да използвате сайта, се съгласявате с употребата на "бисквитки" в него. За повече информация, например как да деактивирате "бисквитките ", моля вижте политиката за кукита.

OK
advertisement

Как да не залепва рибата...

Първото нещо, което трябва да знаем е, че рибата е с много високо съдържание на протеини и на по-малко мазнини.
Има няколко ключови фактора, които помагат на рибата да не залепне върху тигана - средно висока температура, горещ тиган, подсушена риба и време.
Ако рибата е била в хладилника, хубаво е тя да се извади поне 15-30 минути преди топлинната обработка.
В тигана трябва да има достатъчно мазнина /разбира се има и по-мазни риби, трябва да се прецени според вида риба/.
Сложете рибата в тигана, след три минути проверете много леко с шпатула дали рибата може да се отдели лесно от тигана. Ако не се отделя, дайте и още малко време. Правило при готвене на храни, богати на протеини е, че когато те са готови, лесно се отделят от тигана или скарата, т.е. не трябва да бъдат насилвани.


Как да не залепва рибата...