Сара Ла Фонтейн

Сара Ла Фонтейн

Сара Ла Фонтейн е родена на 22 април, 1981 г. в Санта Барбара, САЩ. Майка й е финландка, а баща й – американец от френски произход.
Сара е телевизионна готвачка, авторка на кулинарни книги, дизайнер и модел. Сара не може да бъде поставена в никакви рамки, защото твори и създава нещата по свой собствен начин.

Сара завършва гимназия в Хелзинки през 2001 г. След това, до 2003 г, учи в "Американския кулинарен институт" в Ню Йорк.

След завръщането си във Финландия Сара създава своя собствена марка "À la Сара“ и първоначално се занимава с провеждането на готварски курсове и кетъринг за събития.

През 2003 г. Сара дебютира с телевизионното предаване „Със Сара“ /“Аvec Sara”/, излъчвано по един от най-големите финландски телевизионни канали MTV3. Следващите й предавания са “Perfect Day” (2007-2010), “Two faces of the city” (2012), “New Scandinavian Cooking” (2013). Сара е чест гост в други кулинарни предавания.
През 2012 г. Сара посещава Хонг Конг, Малайзия, Сингапур и Манила, където прави кулинарни демонстрации в риалити предавания на Азиатския кулинарен канал. През 2014 г. излизат новите и предавания за Fox International Channels – „Сара Ла Фонтейн“ /Сезон 1 и сезон 2, в България под заглавието "Пекарната на Сара"/ и „Скандинавска кухня със Сара Ла Фонтейн“.
Сара пише статии за храна и ресторанти и е стилист на храна за различни издания и уебсайтове. Сара има и свой собствен блог, както и уебсайт -  www.saralafountain.com

Сара активно си сътрудничи с различни брандове, свързани с храната. Тя е участвала в създаването на нови продукти и в усъвършенстването на рецепти на продуките на големи компании във Финландия и Европа, като FAZER, PICNIC, TABASCO, BOSTO RICE, RISELLA, FINLANDIA VODKA и др. Също така Сара е автор на менюто на круизната финландско-естонска линия TALLINK SILJA. Сара планира менюта за ресторанти и събития, провежда динамични готварски курсове според интересите на различни компании. Едни от най-новите й проекти са концепция за здравословни смутита от суперхрани за Leader Natural Foods, серия хлебчета за SNELLMAN и кампания за леки и нискокалорични рецепти с млечни продукти на немската компания EHRMANN.

Сара е дизайнер на домашен текстил, чинии и чаши за финландската марка LUHTA. Тя създава платове и за други текстилни фирми в Индия и Скандинавия. Също така тя създава нови модели обувки за шведската компанияJALAS / EJENDAL.

Освен всичките си други занимания, от 15 години Сара е модел на една от най-големите модни агенции във Франция и Германия. Кариерата й на модел започва още на 9-годишна възраст и продължава, докато страстта й към храната не надделява.

Сара продължава да търси нови подправки и комбинации от вкусове, също така тя задълбочава познанията си в областта на натуралната козметика. В момента Сара създава нов собствен органичен парфюм за френската козметична компания ACORELLE.

  • Яребица с ризото с червено цвеклоРецепти
    Яребица с ризото с червено цвекло

    1. Рецептата може да бъде приготвена с всякакъв вид птица, включително с дребно пиле. Подпъхнете под кожата на яребиците по малко масло и го разнесете доколкото можете по цялата повърхност. Подпъхнете...

  • Доматена супа с гризиниРецепти
    Доматена супа с гризини

    1. Почистете моркова и стръковете селъри и ги нарежете на ситно. Обелете лука и скилидките чесън и нарежете и тях на ситно.2. Нарежете бекона на малки кубчета. Загрейте тенджера с 2 с.л. зехтин и запъ...

  • Тортички "Бебе"Рецепти
    Тортички "Бебе"

    1. Разточете леко масленото тесто върху набрашнен плот. с помощта на рингче изрежете кръгчета. Напаснете кръгчетата тесто по дъното и стените на отделни формички за пай. Надупчете тестото с вилица по...

  • Шарени макарониРецепти
    Шарени макарони

    1. За сиропа сипете захарта и водата в тенджерка и го варете, докато температурата му достигне 118 градуса. Най-добре използвайте кулинарен термометър. През това време разбийте 2 белтъка на твърда пян...