Рейчъл Ку

Рейчъл Ку

Разнообразните занимания на Рейчъл спомагат за оформянето на уникалния ѝ кулинарен подход.
Тя завършва „Арт и дизайн“ в колеж „Сейнт Мартинс“ в Лондон. След това работи като PR и маркетинг директор на луксозна модна марка. Но страстта ѝ към сладкарството надделява и я отвежда в Париж, за да учи в известното кулинарно училище Le Cordon Bleu.
Рейчъл намира точно приложение на уменията си, като работи във възхитителен парижки салон за чай с кулинарна книжарница La Cocotte. Там Рейчъл измисля и приготвя вкусни десерти, с които угощава гостите на представяния на книги. Едновременно с това води курсове по сладкарство. В La Cocotte Рейчъл си изгражда име, което в момента ѝ позволява да работи по различни кулинарни проекти из целия свят.

Рейчъл е и автор на кулинарни книги, сред които „Barres à céréales, Granola et Muesli faites maison“, “Pâtes à tartiner” и “The Little Paris Kitchen”, преведени на много езици.

Първото ѝ кулинарно предаване “The Little Paris Kitchen” /“Малка парижка кухня“/ се излъчва през 2012 г. по BBC 2 и има голям успех по целия свят.
През 2013 г. излиза четвъртата книга на Рейчъл – “My Little French Kitchen” /„Моята малка френска кухня“/. През 2014 г. тя вече е на книжния пазар и в САЩ.

Последните телевизионни предавания на Рейчъл “Rachel Khoo’s Kitchen Notebook: London“ и „Rachel Khoo’s Kitchen Notebook: Cosmopolitan Cook“ /„Вкусът на Лондон с Рейчъл Ку“ и „Вкусове от света с Рейчъл Ку“/ жънат успех по целия свят. Излиза и петата книга на готвачката – “Rachel Khoo’s Kitchen Notebook” /„Кулинарният дневник на Рейчъл Ку“/, в която са събрани рецептите от предаванията.

От 2014 г. Рейчъл списва колонка в списанието Daily Mail’s Weekend и работи по илюстрациите на книгите си.
Съвсем скоро Рейчъл ще представи свой нов кулинарен онлайн проект.

  • Пай със сиренеРецепти
    Пай със сирене

    1. За тестото сипете в купа брашното и солта и разбъркайте. Добавете горчицата и нарязаното на кубчета студено масло. С ръце претрийте съставките с пръсти до получаването на пясъчна консистенция. Доба...

  • Сладки възвишения с бял шоколад и горски плодовеРецепти
    Сладки възвишения с бял шоколад и горски плодове

    1. В тенджерка сипете маслото, захарта, солта и фино настърганата лимонова кора. Разбъркайте и оставете сместа да се разтопи. След това оставете да се охлади. 2. Сипете кокосовите стърготини в плоска...

  • "Строганоф" с пушена наденицаРецепти
    "Строганоф" с пушена наденица

    1. В тенджера с вряща подсолена вода сварете пастата според указанията на пакета. 2. В дълбок тиган разтопете маслото и запържете в него нарязаните на ситно лук и наденица. Щом се карамелизират, доба...

  • Гофрети с печена тикваРецепти
    Гофрети с печена тиква

    1. Отстранете кората на печената тиква. Намачкайте тиквата до получаване на пюре. Сложете я в купа и прибавете охладеното разтопено масло, киселото и прясното мляко, яйцата. Разбъркайте сместа до хомо...