Използваме "бисквитки", с които да подобрим услугата, да персонализираме рекламите и да запомним Вашите настройки на сайта. Ако продължите да използвате сайта, се съгласявате с употребата на "бисквитки" в него. За повече информация, например как да деактивирате "бисквитките ", моля вижте политиката за кукита.

OK
advertisement
Найджъл Слейтър

Найджъл Слейтър

Найджъл Слейтър
Найджъл Слейтър е писател и телевизионен водещ. Над 20 години списва колонка в списание "The Observer", посветена на храната и кулинарията.
Сред книгите му са ‘Appetite’, ‘The Kitchen Diaries’ и ‘Tender’. Мемоарната му книга „Тост“ (‘Toast - the Story of a Boy’s Hunger’) печели шест големи награди, преведена е на пет езика и е филмирана от BBC. Сборникът му с есета 'Eating for England' е драматизиран за радиото.
Най-новата книга На Найджъл - ‘Eat’ наскоро спечели Националната награда за книга в Америка.

От 1993 г. Найджъл пише всяка седмица кулинарна рубрика за "The Observer". Очарованието от детайлите, малките, истински и човешки моменти, свързани с готвенето и храната характеризират стила на писане на автора.

Писател, автор, телевизионен водещ – Найджъл е готвач аматьор. Храната, която приготвя е леко недодялана, домашно приготвена храна. Найджъл смята, че споделянето на домашно приготвена храна има дори цивилизационна роля.
„Най-простото действие  - да приготвиш нещо за ядене на някого – било то купа със супа или парче хляб, има многопластово значение. Това действие носи защита и грижа, щедрост и интимност. Само по себе си то е жест на уважение.“