Използваме "бисквитки", с които да подобрим услугата, да персонализираме рекламите и да запомним Вашите настройки на сайта. Ако продължите да използвате сайта, се съгласявате с употребата на "бисквитки" в него. За повече информация, например как да деактивирате "бисквитките ", моля вижте политиката за кукита.

OK
advertisement
Мишел Бра

Мишел Бра

Мишел Бра
Мишел Бра, роден в Габриак, Франция през 1946 г. е самоук готвач, оказал голямо влияние върху кулинарното изкуство през последните десетилетия. Мишел Бра е израснал в кухните на майка си и на семейния хотел „Лу Мазук“, където се научава да готви. След като става известен, като готвач в кухнята на хотела, през 1992 г. той решава да отвори свой собствен ресторант – „Мишел Бра“. Интуицията и уникалното му виждане в кулинарията, тясно свързано с региона Обрак, го отвеждат на върха на кулинарното изкуство. От 1999 г. Мишел Бра е носител на три звезди на „Мишлен“. Той е първият готвач, започнал да използва единствено зеленчуци местно производство, а стилът му напомня на живописно платно.
Мишел Бра – любител на фотографията, градинарството и поезията, е преди всичко готвач с визия. Цяло поколение от топ-готвачи го разпознават като свой ментор. Сред най-разпознаваемите по стила му творения са "Шоколадов кулан" /Chocolate Coulant/, най-копираният десерт в света, както и Gargouillou – авангардно ястие - бижу от зеленчуци и цветя. През 2003 г. Мишел преименува ресторанта си на семплото „Бра“ и това е първата стъпка към оттеглянето му като главен готвач и предаването на тази роля на сина му Себастиен Бра, роден през 1971 г. в Лагиол, Франция. Себастиен е талантлив и отдаден готвач, който следва същата линия на простота, прецизност и любов към храната от региона, която превръща името Бра в световна величина на кулинарното изкуство.

Втори епизод на предаването "Най-добрите готвачи на света" е посветен на личността на Мишел Бра.