Габриеле Спонза

Габриеле Спонза

Габриеле Спонза е роден през 1982 г. в град Измир. Завършва висшето си образование в американския университет „Джонсън и Уелс”, специалност „Кулинарни изкуства”. Започва кариерата си на професионален готвач във Франция, като работи в няколко прочути френски ресторанта в Марсилия и Тремола, които са удостоени с 3 звезди от справочника на „Мишлен” за висша кухня. Връща се в Турция и става майстор-готвач в ресторант „Клементс”, в „Саид Халим Паша Ялиси“ в Истанбул. След това има честта да работи с майстор-готвач Доминик Джак в ресторанта на супер луксозния хотел „ Суис Босфор”, удостоен с 2 звезди от „Мишлен”.

Габриеле започва кариерата си на преподавател в Кулинарната академия в Истанбул и преподава „Мениджмънт на хотелиерството и ресторантьорството”. Две години е преподавател и в Икономическия университет в град Измир, специалност „Управление на кулинарията”, а по настоящем e ръководител на катедрата.

През 2011 г. Габриеле получава сертификат от Световната асоциация на майстор-готвачите (WACS), с който получава правото да представлява Турция на международните състезания по гастрономия и да бъде член на журита.

Междувременно Габриеле снима готварско предаване за кулинарния канал 24KITCHEN Турция, в което използва въображението и творческия си талант, за да приготвя истински неустоими рецепти от световната кухня, като използва местни продукти и предлага различни вкусове.

Вторият сезон на предаването "От любов към храната" излиза в ефира на 24KITCHEN през март 2015 г. с още неустоими рецепти, приготвени с уважение към продуктите и внимание към детайла.
  • Кисело мляко със сушени кайсии и розова водаРецепти
    Кисело мляко със сушени кайсии и розова вода

    1.Нарежете сушените кайси на лентички и ги сложете в тенджера с 1 ч.ч. вода и остърганата вътрешност на шушулката ванилия. пуснете и самата шушулка вътре. Щом сместа заври, дръпнете от котлона и добав...

  • Телешки дюрюм с чушкиРецепти
    Телешки дюрюм с чушки

    1. Почистете чушките и ги нарежете на еднакви, тънки ленти.2. Нарежете месото също на тънки ленти. Настържете кашкавал или сирене чедър на едро ренде.3. Загрейте тиган с 2-3 с.л. зехтин в не...

  • Банички с тиквичкиРецепти
    Банички с тиквички

    1. Измийте и подсушете тиквичките. Отрежете краищата им и без да ги белите и ги разрежете на четвъртини по дължина. Изрежете меката част със семки. Нарежете на много ситно останалата твърда част ...

  • Сос тартарРецепти
    Сос тартар

    1. Изрежете корите на филиите хляб и нарежете меката част на кубчета. Сложете ги в блендер или кухненски робот.2. Добавете нарязаните на кубчета кисели краставички, каперсите, майонезата, цеденот...