Използваме "бисквитки", с които да подобрим услугата, да персонализираме рекламите и да запомним Вашите настройки на сайта. Ако продължите да използвате сайта, се съгласявате с употребата на "бисквитки" в него. За повече информация, например как да деактивирате "бисквитките ", моля вижте политиката за кукита.

OK
advertisement
Антонио и Дженаро

Антонио и Дженаро

Антонио и Дженаро
През 1958 г, на 21-годишна възраст, Антонио Карлучо започва да готви прости ястия с паста за себе си и съквартиранта си във Виена. Днес, известен с благостта си, грубия глас и буйната си бяла коса, Антонио е смятан за Кръстника на италианската кухня. Антонио Карлучо е роден в Амалфи Кост в Южна Италия, но е израснал в гористия северозапад на страната. Това му дава широк поглед към кулинарията. Точно на север, в областта Пиемонте, заедно с баща си, той започва да събира гъби. Той е само на седем години, когато гъбарството става негова дългогодишна страст. Антонио живее 13 години в Германия, а през 1975 г. се премества в Лондон и докато учи английски, търгува с италиански вина. По това време разцъфтява и хобито му по изучаване и събиране на гъби, когато открива различни, почти неизвестни видове гъби в околностите на Лондон. През 1981 г. Антонио Карлучо поема управлението на „Нийл стрийт ресторант“ в Ковънт Гардън, а след няколко години става негов собственик – до 2006 г., когато ресторантът затваря врати. През 1991 г. Антонио отваря деликатесен магазин непосредствено до ресторанта, а през 1998 г. се появява първото „Кафенето на Карлучо“ /Carluccio's Caffè / на Маркет Плейс в Лондон. През 1983 г. Антонио се появява на телевизионния екран, говорейки за средиземноморската храна. Получава предложение да напише първата си книга. Следват още дванадесет книги, които са издадени по цял свят и участва в много на брой телевизионни предавания, например изключително популярните Antonio Carluccio's Northern Italian Feast and Southern Italian Feast. За Антонио Карлучо, като готвач, най-важното е да остане верен на родните му/си италиански съставки и традициите в готвенето.

Дженаро Конталдо е роден на 21 януари 1949 г. в Минори, Амалфи Кост, Италия. Съдружник и главен готвач на вече затворилия врати ресторант „Пасионе“ на Шарлот стрийт в Лондон. Конталдо е израстнал в малкото селце Минори, развивайки любовта си към храната още от дните, в които ходи на лов с дядо си и баща си и събира билки за майка си. Дженаро започва да работи в местния ресторант още на осем години. Напуска Италия през 1969 г. и отива в Лондон, където през 1974 г. се жени. Има три деца. За кратко има малък бизнес с италиански антични предмети. Вдъхновението му да започне да се занимава с готвене в Англия отчасти се дължи на наличието на дивеч и гъби, два важни компонента на амалфитанската кухня. По-късно Конталдо работи в известни лондонски ресторанти, като „St John's Wood“, както и в ресторант „Нийл стрийт“ на Антонио Карлучо в Ковънт Гардън. Напуска ресторант „Нийл стрийт“ през 1998 г. и отваря „Пасионе“ / Passione/ през 1999 г, който през 2005 г. получава наградата „Най-добър италиански ресторант“ от наградите на „Ресторанта на Тио Пепе“. „Пасионе“ затваря врати през 2009 г. поради финансовата криза. През април 2003 г. Конталдо публикува първата си кулинарна книга, „Пасионе“, която е посветена на амалфитанския начин на готвене. Конталдо е автор на още три готварски книги. През 2011 г. Дженаро обикаля Италия заедно с Антонио Карлучо за заснемането на телевизионните серии на BBС „Двама лакоми италианци“. Следва втора телевизионна поредица, излъчвана през 2012 г. - "The Two Greedy Italians: Still Hungry". Конталдо е известен и със сътрудничеството си с Джейми Оливър, с когото се срещат през 90-те в „Нийл стрийт ресторант“. Двамата готвачи имат близки приятелски и професионални отношения.