Използваме "бисквитки", с които да подобрим услугата, да персонализираме рекламите и да запомним Вашите настройки на сайта. Ако продължите да използвате сайта, се съгласявате с употребата на "бисквитки" в него. За повече информация, например как да деактивирате "бисквитките ", моля вижте политиката за кукита.

OK
advertisement
Ейдриън Ричардсън

Ейдриън Ричардсън

Ейдриън Ричардсън
Какво мотивира човек, който получава свидетелство за управление за самолет още на 16-годишна възраст, мечтаейки да бъде пилот, като баща си, да стане готвач?

Наследената страст към готвенето от дядо му би могла да обясни тази промяна на курса, а вдъхновение черпи от „смесицата от северноафриканска, близкоизточна и италианска кухня“, която му е завещана. Но интересът му към животинските кръв и вътрешности със сигурност не са му предадени по наследство, тъй като семейството му са стриктни вегетарианци. Днес ресторантът на Ейдриън Ричардсън „La Luna“ е известно и оживено и място в Северен Карлтън, Мелбърн, в който се предлага чиста, свежа и модерна храна.

От 14-годишна възраст Ейдриън започва да работи по кафенета и бистра. След 12 години работа, шефът му в този момент му предлага обучение. Останалото, както се казва, е история. Ричардсън се е обучавал във Victoria Arts Centre, в ресторанта на The Regent Hotel при готвачите Дитмар Сайер, Лайм Томлин и Ръсел Армстронг, в O’Connell’s Hotel при Грег Малуф, във Великобритания при Антъни Уоръл-Томпсън, както и в Канада.

Философията на Ейдриън по отношение на кухнята си, която нарича „модерна средиземноморска“, е ясна - използване на възможно най-пресните съставки и простота. Правилото, което спазва, относно рибата в менюто на ресторанта си е „Или прясна риба, или без риба!“ Той е толкова запален по храната, че сам отглежда авокадо и домати, сам прави паста всеки ден, суши телешко месо и използва гъби, които са били откъснати само няколко часа преди доставката. Това наистина трябва да е любов!

Сега Ейдриън се радва на заслужено признание – участва в телевизионния проект „Кухнята на Джейми – Австралия“ заедно с Тоби Пъток, а ресторантът му „La Luna“ е лично препоръчан от Джейми Оливър пред публика от 6000 души по време на шоуто му на живо в Мелбърн през 2006 г.

Ейдриън вече трети сезон е и един от екипа на готвачите в шоуто “Ready Steady Cook”. Освен това се снима и в други кулинарни предавания като „Boat Show“, “Car Show”,“Fresh“, „Switching Lives“ и “Good Morning Australia”.

Ейдриън е автор на кулинарната книга „Meat“, издадена през 2008, в която той напътства читателите как да избират и да готвят месо. През 2011 г. излиза втората му книга „The Good Life“, която е вдъхновена от времето, прекарано в готвене вкъщи. „Книгата е за насладата от храната, която съм споделял със семейството и приятелите си, с приятни разговори и импровизации в кухнята. Нищо повече от чисто удоволствие.“

През 2011 г. започва излъчването на собственото кулинарното предаване на Ейдриън „Тайните на месото“ /The Secret Meat Business/. Ейдриън е и съводещ в 4-ти, 5-ти и 6-ти сезон на “Good Chef Bad Chef”. В излъчваното в над 100 държави предаване „Уикенд по мъжки“ /Boys Weekend/ Ейдриън е в компанията на приятелите си Грег Мъхиган, Маню Фидел и Мигел Маестре. Освен това се появява и като гост-готвач във финалните епизоди на “Masterchef Australia“ и „Masterchef Allstars“.