Използваме "бисквитки", с които да подобрим услугата, да персонализираме рекламите и да запомним Вашите настройки на сайта. Ако продължите да използвате сайта, се съгласявате с употребата на "бисквитки" в него. За повече информация, например как да деактивирате "бисквитките ", моля вижте политиката за кукита.

OK
advertisement

Готвачи

Страници

  • Алекс Гуарнашели

    Александра прекарва детството си, обградена от храна, тъй като майка и, Мария Гуарнашели, е уважаван редактор на готварски книги. Малката Алекс се учи да яде това, на което е посветена поредната готварска книга на майка и – една година е посветена на класическата индийска кухня, автор на книгата е Джули Сахни, друга година минава под знака на италианската кухня, автор е Лин Розето Каспър. „Майка ми винаги ме караше да беля картофи, да меся хляб или да сглобявам трайфъл,  измъквайки ме от моята „страна на Барби“, която си бях направила под масата в трапезарията“, споделя...

    Прочети още

  • Анабел Ленгбайн

    Анабел Ленгбайн е известна готвачка от Нова Зеландия, авторка и издателка на кулинарни книги. Анабел е издала 18 свои кулинарни книги. Книгите и са преведени на много езици и над 2 милиона копия от тях са продадени в Европа, Северна Америка и Австралазия. Анабел е завършила градинарство в университета „Линкълн“. Тя отглежда повечето необходими за нея и семейството и зеленчуци в органична градина в дома си в Оукланд, както и в хижата си, разположена на брега на езерото Уанака, където е заснето и предаването и „Свежата Анабел“ /Annabel Langbein The Free Range Cook/. „Знанията...

    Прочети още

  • Анди Макдоналд

    Андрю /Анди/ Макдоналд е роден през 1970 г. в Ърмстън, Англия. След завършване на курс за готвачи, той работи една година в Цюрих, след което се мести в Холандия. В Амстердам той е работил в петзвездни хотели като Le Meridian Apollo с главен готвач Роб Бюканън и в Barbizon с главен готвач Жан-Жак Менанто. След това Анди работи в кухнята на едни най-добрите ресторанти в града. През последните години работи самостоятелно по различни проекти, свързани с готвенето. От съвсем малък Анди знае, че иска да стане готвач. В основата на неговия интерес към готвенето стоят...

    Прочети още

  • Андреа ван Лисхаут

    Андреа ван Лисхаут е родена през 1977 г. в Ден Хелдер и израства в уютна семейна среда, където готвенето има основна роля. Майка й, по произход от Антилите, смята, че е важно децата да се научат да готвят, затова от малка Андреа приготвя храната на семейството поне веднъж седмично. Следващата стъпка е напълно логична – образование в областта на хотелиерството и рестораньорството. „Спомням си с каква радост отбелязвах като дете, че съм сварила баклата добре. Беше страхотно!” След професионалното обучение в гимназията Андреа работи в различни ресторанти и хотели в Амстердам. Оказва се, че...

    Прочети още

  • Антонио и Дженаро

    През 1958 г, на 21-годишна възраст, Антонио Карлучо започва да готви прости ястия с паста за себе си и съквартиранта си във Виена. Днес, известен с благостта си, грубия глас и буйната си бяла коса, Антонио е смятан за Кръстника на италианската кухня. Антонио Карлучо е роден в Амалфи Кост в Южна Италия, но е израснал в гористия северозапад на страната. Това му дава широк поглед към кулинарията. Точно на север, в областта Пиемонте, заедно с баща си, той започва да събира гъби. Той е само на седем години, когато гъбарството става негова дългогодишна страст. Антонио живее 13 години в...

    Прочети още

  • Анхелик Смейнк

    Анхелик Смейнк (р. 1964 г.) обича да изненадва. Както самата себе си, така и околните. Анхелик е една от двете дами в Нидерландия с титлата „Майстор-готвач”. В своите готварски книги тя обхваща всички аспекти на готвенето. Книгата й „Een Mond vol Kunst” („Една хапка изкуство”) е обявена за най-иновативната готварска книга в света. През септември 2010 г. петата й творба „SmaakVrienden” („Братя по вкус”) участва в конкурса „Gourmand World Cookbook Awards”, където печели в категорията „Най-забавна готварска книга в Нидерландия”. През 2011 г. книгата е издадена в една трета от страните по...

    Прочети още

  • Бианка Янсен

    Бианка Янсен е родена на 21 май 1979 г. в град Венрай, провинция Лимбург. Въоръжена с типичния за областта оптимизъм и предприемачески дух, на 16 години тя започва работа като миячка на чинии. Впечатляват я творческият хаос в кухнята, ароматите, красивите ястия и работата с пресни продукти и тя решава, че ще стане готвач. За да постигне целта си, Бианка посещава курсове по готварство. Получава диплома от готварското училище в град Рурмонд, както и диплома за преподавател, сертифициран от фондацията за професионално обучение SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca). За нея е истинско...

    Прочети още

  • Бил Грейнджър

    „Аз съм самоук готвач и съм придобил знанията си от ядене, четене и  пробване. Обичам да готвя такава храна, каквато хората обичат да ядат.“ Въпреки че Бил Грейнджър винаги е имал силен интерес към храната, кариерата му в тази посока не е била безпрепятствена.  Бил израства в покрайнините на Мелбърн през 70-те години с баща, който работи като касапин и майка вегетарианка.  В края на 80-те се премества в Сидни, където се записва да учи изкуство и се вдъхновява от живота на града, светлините и гледките от пристанището. Докато учи, Бил работи като сервитьор за кратко. ...

    Прочети още

  • Валънтайн и Нейтън

    Преди да започне да работи по лондонските ресторанти за майстор-готвачи като Аластер Литъл и Роуз Карарини, Валънтайн Уорнър е рисувал портрети. По-късно той създава своя кетъринг фирма, но запазва страстта си да е сред природата, да ходи на лов и риболов, и до днес.Първото телевизионно предаване на Валънтайн „What to Eat Now“ /Какво да ядем сега/ излиза в ефир през 2008 г . Оттогава Валънтайн участва в телевизионни предавания, пише книги и има рубрики в различни списания.Като страстен готвач Валънтайн вярва, че истинското познаване на продуктите, на техния състав и произход, е точно...

    Прочети още

Страници